Exchange Traded Funds

Exchange Traded Funds, også kaldet ETF'er, er børsnoterede papirer, som er karakteriseret ved, at kursudviklingen er afhængig af udviklingen i et underliggende aktiv - typisk et indeks. De mest handlede ETF'er er eksponeret mod udviklingen i de toneangivende globale aktieindeks, herunder eksempelvis Nasdaq100, S&P500, DAX og Eurostoxx50. Desuden er der udstedt en lang række ETF'er, der følger mindre indeks og andre aktiver, herunder f. eks. råvarer. 
 

Højere afkast - højere risiko

Derudover kan ETF'er have en indbygget gearingseffekt, der gør det muligt at få et højere afkast, men samtidigt også medfører en højere risiko. Der findes ligeledes ETF'er med mulighed for at shorte bestemte aktiver. At shorte et aktiv giver dig mulighed for at sælge et aktiv, du ikke ejer, for at spekulere i et kursfald.
 

Exchange Traded Funds i BankNordik

BankNordiks investeringsunivers inden for ETF'er består udelukkende af UCITS-godkendte ETF'er. Desuden benyttes ikke ETF'er med gearing eller short ETF'er. Samtlige ETF'er i BankNordiks investeringsunivers er godkendt til markedsføring af Finanstilsynet.
Kontakt os
Markets står til rådighed frem til kl. 17.00 dansk tid på alle hverdage.
 
Ring 32 66 63 20
eller skriv på
 
Markedskommentar
Få bankens vurdering af udviklingen på de finansielle markeder.
 
  1. Læs markedskommentar