Gode råd til forældre

Det er et stort ansvar at være forældre. Herunder kan du læse diverse information om børn/unge og økonomi, som forhåbentlig kan hjælpe lidt på vej.

 

Når dit barn selv tjener penge

Så længe barnet er under 18 år, er det dig som forælder, der har ansvaret for barnet. Fra det fyldte 13. år må barnet have et fritidsjob, hvis du giver lov. Og når barnet fylder 15 år, råder det i juridisk forstand over sine egne indtjente penge. Med en NordikBørn-konto kan barnet få et sted at spare pengene fra fritidsjobbet op.

  

Spar op til barnets milepæle

Den første cykel, konfirmation, studiestart, flytte hjemmefra... Der er mange milepæle i et barns liv. Hvis du som forælder er forberedt, og tidligt i barnets liv starter opsparing til de udgifter, som kommer i den forbindelse, så er både du og dit barn økonomisk godt rustet til barnets voksenliv.
 
Når barnet når skolealderen, kan du tale med dit barn om selv at spare op til de ting, som barnet ønsker sig. Husk at få en Vitus-sparebøsse med hjem - så bliver det lidt sjovere for barnet at spare op.
 
Tal med os om ønskerne til opsparingen - der er mange muligheder, alt efter om du ønsker, at der skal være løbende adgang til pengene, eller om de kan bindes i en kortere eller længere periode.
 

Hævekort - til børn og unge 

Når barnet når en vis alder, opstår der automatisk et behov og ønske for at få adgang til egne penge. I BankNordik tilbyder vi hævekort til børn og unge fra 10 år. Indtil dit barn fylder 15 år, skal du som forælder skrive under på, at dit barn må få udleveret et kort.
 
En af mulighederne for kort til unge er Mastercard Debit Standard, som kan bruges i Danmark og i udlandet. Kortet har saldokontrol - det vil sige, at man ikke kan hæve mere, end der står på kontoen.
 
Hvis der er brug for hjælp til at huske PIN-koden, kan der benyttes en pinkodehusker, som kan downloades her eller udleveres i bankens filialer.
 
Når barnet fylder 15 år, er der mulighed for at etablere en Netbank med begrænset adgang.