Godt første kvartal for BankNordik
02-05-2017

BankNordiks regnskab for 1. kvartal i 2017 viser et driftsresultat på 43 mio. kr. og et resultat før skat på 57 mio. kr. Den grønlandske del af bankforretningen bidrager positivt til det gode kvartalsregnskab, og banken ser fortsat et stort vækstpotentiale på det grønlandske marked.

 

”Vi er godt tilfredse med første kvartal, som har levet op til vores forventninger. Vi havde i 2016 vores hidtil bedste resultat i Grønland, og vi ser fortsat meget positivt på den grønlandske del af bankforretningen. Nu skal vi bygge videre på det eksisterende stærke grundlag og fortsætte vækststrategien,” siger Árni Ellefsen, adm. direktør i BankNordik.

 

Årets første kvartal er desuden præget af, at renteindtægterne har været under konstant pres, mens gebyr- og provisionsindtægterne er steget moderat. Nedskrivningerne på udlån har været på et meget lavt niveau, hvilket banken er tilfreds med.

 

2017 tegner til at blive endnu et godt og begivenhedsrigt år for BankNordik i Grønland. Efter 3 år i spidsen for BankNordiks fremgang på det grønlandske marked har Jón Brekku besluttet at rejse tilbage til Færøerne, hvor han fortsætter i en ny stilling i banken. BankNordik får således den 1. juni en ny erhvervsdirektør, Thomas Tyt Mogensen, som kommer fra en konsulentstilling i Grønlands Erhverv, og som gennem sin karriere har opnået en solid indsigt i det grønlandske erhvervsliv.

 

Thomas Tyt Mogensen skal som ny erhvervsdirektør i Nuuk videreudvikle bankens strategiske planer for det grønlandske marked samt stå i spidsen for at udnytte det store vækstpotentiale og erobre markedsandele.

 

”Efter refokuseringen af BankNordik-koncernens strategi i 2016 er dette det første kvartal, der kun indeholder fortsættende aktiviteter. I løbet af kvartalet har vi taget skridt til at styrke dialogen med vores kunder og udnytte den feedback, vi får til at forbedre den samlede kundeoplevelse. Dette vil være et fokusområde for os igennem hele 2017,” siger Árni Ellefsen.

 

Regnskabet for 1. kvartal 2017 i hovedtræk

 

  • Resultatet før skat var 57 mio. kr. i 1. kvartal 2017 i forhold til 25 mio. kr. samme periode i 2016.
  • Driftsresultatet før nedskrivninger var 43 mio. kr. sammenlignet med 49 mio. kr. samme periode i 2016.
  • Nedskrivninger på udlån udgjorde 0 mio. kr. sammenlignet med tilbageførte nedskrivninger på 1 mio. kr. samme periode i 2016.
  • Bankens udlån faldt med 802 mio. kr. sammenlignet med samme periode i 2016. Dette var primært en konsekvens af afviklingen af de danske erhvervskundeaktiviteter.
  • Bankens indlån steg fra 12,5 mia. kr. i første kvartal i 2016 til 12,7 mia. kr.
  • Solvensen var 18,4% sammenlignet med 17,2% i samme periode i 2016.
  • Bankens ledelse fastholder forventningen om et resultat for regnskabsåret 2017 før nedskrivninger, kursreguleringer og skat i niveauet 150-190 mio. kr. (1. kvartal 2017: 43 mio. kr.).

 

 

 


‹ Tilbage