Apeqqutit akissutaalu

Kontut akiliinerillu

Qanoq møntinik piniarsinnaavunga?

Møntinik piniarniaruit illoqarfigisanni TELE-POST-imi saaffiginnissinnaavutit.

Qanoq aningaasanik ikisisinnaavunga?

TELE-POST-ip saaffiginnittarfiani aningaasanik ikisisinnaavutit, døgnboksimut isumaqatigiissuteqarlutit.

Akiligassakka akilereerukkit sinneruttussat qanoq amerlatigissanersut qanoq paasiniarsinnaavara?

Akiligassatit tamaasa Netbankinni aalajangersimasumik nuussisarnertut iluarsaassimagukkit betalingsservicemulluunniit ilanngussimagukkit, qaammatip sinneranut kontonniittuutissatit atoriaannaat Netbankinni ersissapput.

Netbankimut iserit – konti og kort qineruk – kontobevægelser tooruk – taavalu likviditet. Tassani piffissaq misissorniakkat qineriarlugu ok tuussavat. Taava aningaasat atoriaannaat nalingat nuissaaq.

Malugiuk siunissami aningaasarsiassatit akiliinissalluunniit nalunaarsorneqarsimanngitsut atoriaannartut allassimasunut ilanngunneqarneq ajormata, taamaammat aningaasaatitit atoriaannaat nammineerlutit naatsorsullattaasarigit.

Unnukkut nakkartitsivinnut qanoq ikisisinnaavunga?

Unnukkut nakkartitsiviit (døgnboks) atorlugit aningaasanik ikisiniaruit bankip immikkoortortaqarfia ikisiffigisarniakkat isumaqatigiissuteqarfigisariaqarpat. Attavigaluta unnukkut nakkartitsivimmut ikisisalernissannut isumaqatigiissuteqarit, Nuummi immikkoortortaqarfitsinni taamaaliorsinnaavutit.

Kontoma normua sukkut takusinnaavara?

Kontop normua takuniarukku periarfissat assigiinngitsut tallimaapput:

1. Netbankinni
    Netbankimut iserit – konti og kort tooruk – kontooversigt
  2. Visa/Dankortinni allassimavoq
  3. Kortinni akiliissutaasartumi allassimavoq
  4. MasterCard Debitinni allassimavoq
  5. Aningaasanut atukkanut takussutissani
NemKontora qanoq allanngortissinnaavara?

Marlunnik periarfissaqarputit:

1. www.nemkonto.dk
    Selvbetjeningimut iserit – registreringsnormu ilanngullugu kontoppit normua allaguk – Gem tooruk.
  2. Bankimut attaveqarlutit
Qanoq ilillunga kontora NemKontonngortissinnaavara?

Marlunnik periarfissaqarputit:

1. www.nemkonto.dk
    Selvbetjeningimut iserit – registreringsnormu ilanngullugu kontoppit normua allaguk – Gem tooruk.
  2. Bankimut attaveqarlutit
Qanoq ilillunga nunanut allanut aningaasanik nuussisinnaavunga?

Marlunnik periarfissaqarputit:

1. Netbankikkut nuussillutit
    Netbankikkut ajornaatsumik nunanut allanut aningaasanik nuussisinnaavutit. Netbankimut iserit - Betal og overfør qineruk – taavalu Overførsel til udlandet toorlugu.

2. Immikkoortortaqarfimmut ornigullutit nuussillutit
    Nuummi immikkoortortaqarfitsinnut attavissat aajuku.
Kontonni uninngasuutikka qanoq paasisinnaavakka?

Pingasunik periarfissaqarputit

1. Netbankikkut uninngasuutitit takukkit
    Netbankinnut iserit – konti og kort tooruk – kontooversigt.
  2. Mobilbankikkut uninngasuutitit takukkit
    Mobilbankinnut iserit – Overblik tooruk.
  3. BankNordikip tigusisarfiini uninngasuutitit paasikkit
    Kortit ikkuguk – isissutissaq toortaruk – anden funktion tooruk – saldoforespørgsel tooruk.
Nunatsinni kontomut allamut qanoq nuussisinnaavunga?

Marlunnik periarfissaqarputit:

1. Netbankikkut mobilbankikkulluunniit nuussisinnaavutit
    Netbankikkut nuussineq ajornanngilaq immikkullu akeqarani. Netbankimut iserit – Betal og overfør tooruk – Overfør tooruk. Qanoq iliornissannik ilitsersuut ugguuna isiginnaarsinnaavat.

Netbanki pillugu paasissutissat Netbankitaarniaraannilu ilitsersuut uaniipput.

2. Immikkoortortaqarfimmut ornigullutit nuussisinnaavutit
    BankNordikip immikkoortortaqarfianut saaffiginnillutit aamma nuussiartorsinnaavutit. Malugiuk saaffiginnilluni nuussinermi aningaasat ikinissaannut ullut bankip ammaffii pingasut tungaannut ingerlasinnaammata.
Qanoq girokorti akiliiffissarluunniit alla akilersinnaavara?

Marlunnik periarfissaqarputit:

1. Netbankikkut mobilbankikkulluunniit akiliillutit
    Netbankikkut akiliiffissanik akiliineq ajornaallunilu akikinnerujussuuvoq. Netbankimut iserit – Betal og overfør tooruk – Betal indbetalingskort tooruk.

Netbanki pillugu paasissutissat Netbankitaarniaraannilu ilitsersuut uaniipput.
  2. Immikkoortortaqarfimmut ornigullutit akiliillutit
    BankNordikip immikkoortortaqarfianut saaffiginnillutit aamma akiliisinnaavutit. Malugiuk saaffiginnilluni akiliinermi aningaasat ikinissaannut ullut bankip ammaffii pingasut tungaannut ingerlasinnaammata.
Kontokka sukkut takusinnaavakka?

Marlunnik periarfissaqarputit:

1. Netbankikkut
    Netbankimut iserit – Konti og kort tooruk – Kontooversigt tooruk.
  2. Ukiumoortumik nalunaarsuutinni
Kontonni pisimasut sukkut takusinnaavakka?

Pingasunik periarfissaqarputit:

1. Kontomi pisut tamaasa Netbankikkut takusinnaavatit
    Netbankimut iserit – konto tooruk
  2. Kontomi pisut tamaasa Mobilbankikkut takusinnaavatit
    Mobilbankimut iserit – bevægelser tooruk, pisariaqarpallu konto toqqarlugu.
  3. Aningaasanik tigusisarfimmi pisut kingulliit takusinnaavatit
    Kortit ikkuguk – isissutissaq toortaruk – anden funktion tooruk
Qanoq ilillunga aningaasanik tigusisinnaavunga?

Marlunnik periarfissaqarputit:

1. Bankip tigusisarfii atorlugit
  2. TELE-POST-imi aningaasanik tigusillutit
Qanoq aalajangersumik nuussisalersinnaavunga?

Marlunnik periarfissaqarputit:

1. Netbankikkut
    Netbankimut iserit – Aftaler tooruk – Opret fast overførsel qineruk
  2. Bankimut attaveqarlutit
Akiliinermut isumaqatigiissutikka sukkut paasisinnaavakka?

Marlunnik periarfissaqarputit:

1. Netbankikkut
    Netbankimut iserit – betalingsservice tooruk
  2. Bankimut attaveqarlutit
Qanoq ilillunga kontonnut piginnaatitsissummik tunniussisinnaavunga?

Piginnaatitsissummik tuniniakkat ilagalugu immikkoortortaqarfitsinnut ornigutissaasi, tamassi kinaanermut uppernarsaammik nassarlusi.

Bankip SWIFT/BIC kodia qanoq paasisinnaavara?

Bankip SWIFT/BIC-koderaa BANODKKK, nittartakkatta naqqani allassimajuaannarpoq, www.banknordik.gl.

IBAN-normora qanoq paasisinnaavara?

IBAN-normut paasiniarukku pingasunik periarfissaqarputit:

1. Netbankikkut
    Netbankimut iserit – kontooversigt – kontop paasiniaaviginiakkavit nalaani periarfissat ilaat funktion tooruk – kontovilkår qineruk.
  2. Mobilbankikkut
    Mobilbankimut iserit – konti qineruk – kontop paasiniaaviginiakkavit nalaani ilisarnaat “i” tooruk.
  3. Aningaasanut atukkanut takussutissani
    Aningaasanut atukkanut takussutissat e-Boksikkut pappialanngorlugilluunniit pigigukkit IBAN-normut tassani takusinnaavat.
Akiliutigisartakkakka sumi takusinnaavakka?

Pingasunik periarfissaqarputit:

1. Ukiumoortumik akiliutigisartakkat allaganngorneranni januaarimi nassiunneqartartumi
  2. Netbankimi akiliutit suli ilanngaassutigineqarsimanngitsut takuneqarsinnaapput
    Netbankimut iserit – kontooversigt – kontop paasiniaaviginiakkavit nalaani periarfissat ilaat funktion tooruk – kontovilkår qineruk.
  3. Bankimut attaveqarlutit paasisinnaavatit
Kontonni erniarititaasut sumi takusinnaavakka?

Pingasunik periarfissaqarputit:

1. Netbankimi
    Netbankimut iserit – kontooversigt – kontop paasiniaaviginiakkavit nalaani periarfissat ilaat funktion tooruk – kontovilkår qineruk.
  2. Mobilbankimi
    Mobilbankimut iserit – konti qineruk – kontop paasiniaaviginiakkavit nalaani ilisarnaat tungujortoq “i” tooruk.
  3. Bankimut attaveqarlutit
Aningaasanut atukkanut takussutissamik qanoq pissarsisinnaavunga?

Marlunnik periarfissaqarputit:

1. e-Boks
    Aningaasanut atukkanut takussutissatit e-Boksimut nassiunneqartarnissaat nalunaarutigisimagukku, qaquguluunniit takussutissat tassani takusarsinnaassavatit.
  2. Bankimut attaveqarlutit

Aamma takukkit

Aningaasaqarnerit misissussavarput?

Uunga sianerit

... allaffigalutaluunniit