Kontaktløse kort

Med et kontaktløst dankort kan du ved køb under 350 kr. betale ved blot at holde dit kort hen til kortterminalen – så er betalingen godkendt. Ved køb over 350 kr. er det ikke nødvendigt at sætte kortet i terminalen, du skal blot indtaste din pinkode. For alle andre kort end dankort gælder samme regler, men her er beløbsgrænsen 200 kr.

 

Du kan få kontaktløs funktion på både dit Dankort, Visa/Dankort og Mastercard.

 

Det er nemt, sikkert og hurtigt

Den kontaktløse funktion bygger på en sikker teknologi, hvor en sender er blevet indbygget i chippen. Kortene er fortsat blandt de sikreste betalingskort i verden. Som en ekstra sikkerhed vil du en gang imellem blive bedt om at sætte kortet i terminalen og indtaste din pinkode.

 

Hvis du har mistet dit kort, og det bliver misbrugt af en anden til køb med den kontaktløse funktion, hæfter du ikke for beløbet. I den situation skal du heller ikke betale selvrisiko. I din Netbank kan du se, hvilke betalinger der er gennemført med kontaktløs funktion. De kontaktløse betalinger vil være markeret med symbolet ))).

 

Sådan fungerer kontaktløse betalinger

  • Beløb under 350 kr. ved brug af dankort og 200 kr. ved brug af alle andre kort: hold kortet hen til kortterminalen
  • Beløb over 350 kr. ved brug af dankort og 200 kr. ved brug af andre kort: kræver også indtastning af pinkode
  • Når kortterminalen viser OK, er betalingen gennemført, og du kan få din kvittering
  • Kortet kan bruges i Danmark men også i udlandet, hvis du har Visa/Dankort eller Mastercard

 

Få et kontaktløst kort

Når dit nuværende kort udløber, erstattes det automatisk med et kort med kontaktløs funktion. Hvis du ønsker at få et kort med kontaktløs funktion før da, skal du henvende dig til os på telefon 76 97 80 00 eller sende en mail til kontakt@banknordik.dk. Ønsker du at bestille et nyt kort, før dit gamle kort udløber, er bankens almindelige gebyrer gældende for din bestilling. Se priser i vores prisbog.

 

Er du i tvivl, om dit kort har funktionen, skal du kigge efter symbolet ))), som vil fremgå på forsiden af kortet. Alle kort udstedt efter den 1. september 2015 har den kontaktløse funktion.