BankNordiks hovedsæde på Færøerne

BankNordik indfører negativ rente for privatkunder

I oktober indførte BankNordik negativ rente for erhvervskunder, og i dag varsler banken negativ rente på privatkunders indlån fra marts 2020. Samtidig vil renten på udvalgte udlån til privatkunder blive nedsat.

For at styrke og fremtidssikre banken i det vedvarende negative rentemiljø har BankNordik fra marts næste år valgt at indføre negativ rente på -0,75 pct. p.a. til privatkunder med indlån over 500.000 kr. samt alt indestående på pensionskonti. Således følger banken i fodsporene på flere banker i kongeriget, der i løbet af de seneste måneder har indført negativ rente på privatkunders indlån. Baggrunden er det lave renteniveau, der betyder, at banken igennem længere tid haft omkostninger forbundet med de indlån, som kunderne har i banken.

”Vi er glade for, at vores privatkunder hidtil ikke har skullet betale for at have deres opsparing stående i banken. Men da der ikke er udsigt til, at renterne vil stige foreløbig, har vi nu valgt at tilpasse vores renter til markedsudviklingen. Det betyder, at renten på udvalgte udlån vil blive nedsat, og at privatkunder vil opleve at få negativ rente på indlån over 500.000 kr. samt på pensionsmidler. Det har ikke været nogen nem beslutning, men som en ansvarlig bank kan vi ikke fortsætte med at tilbyde produkter, som vi taber penge på”, siger Árni Ellefsen, administrerende direktør i BankNordik.

Børn og unge under 29 år er dog undtaget de negative renter og får i stedet 0,00 % p.a. på alle indlånskonti og pensionskonti.

Det er endnu ikke fastlagt, hvilke udlånstyper vil blive omfattet af rentenedsættelsen, men dette vil blive meldt ud i løbet af de næste måneder. Kunder, som ikke ønsker at betale negativ rente, har mulighed for at investere pengene i stedet. Der følger dog en vis risiko med at lave investeringer, og der er ingen garanti for afkast. BankNordik vil i løbet af det næste stykke tid kontakte sine kunder for at forklare, hvad ændringerne helt konkret betyder for dem, og hvilke alternativer der er til at have pengene stående på en bankkonto med negativ rente.

Samtidig med at renterne tilpasses, ændrer banken også priser og forenkler sit fordelsprogram med henblik på at styrke indtjeningen samt sikre endnu bedre rådgivning til kunderne. Fremover vil fordelsprogrammet således kun have to niveau-er: Nordik+ og NordikPremium.

Yderligere information
Árni Ellefsen, administrerende direktør, tel: +298 230 348, arel@banknordik.fo

Vil du høre mere om, hvad vi kan gøre for dig?

Ring til os på

34 79 00

... eller send en besked