filialen Nuuk med et bjerg i baggrunden.

Ny finansieringsmulighed til nytænkende virksomheder

Som den første bank i Grønland og på Færøerne har BankNordik indgået en aftale med den Europæiske Investeringsfond, EIF, som giver banken mulighed for at yde lån med gode betingelser til nytænkende virksomheder.

Aftalen med EIF giver BankNordik mulighed for at yde lån til sine erhvervskunder med konkurrencedygtige betingelser og med garanti fra EU-programmet “InnovFin”, hvis formål det er at forbedre finansieringsmulighederne for små og mellemstore virksomheder i Europa. Aftalen er den første af sin art i Grønland og på Færøerne, og den giver sunde, nytænkende virksomheder mulighed for at få finansiering til nyskabende projekter gennem BankNordik.

Med det nye samarbejde med EIF kan BankNordik yde nye lån for i alt 300 mio. kr., hvor InnovFin stiller garanti for 50 % af lånebeløbet. BankNordik skal behandle alle låneansøgninger med henblik på at sikre, at låntagere opfylder betingelserne i InnovFin.

“Vi er glade for det nye samarbejde med EIF, som kommer til at gavne vores erhvervskunder i Grønland og på Færøerne. Aftalen giver os bedre mulighed for at yde finansiering med gode vilkår til nytænkende projekter, samtidig med at vi opretholder vores fornuftige kreditpolitik,” siger Árni Ellefsen, administrerende direktør i BankNordik.

InnovFin støtter nyskabende projekter, både når der er tale om finansiering til iværksættervirksomheder eller konkrete projekter, hvor en virksomhed planlægger at igangsætte nyskabende eller bæredygtig produktion, processer eller produkter og ydelser. BankNordik vil yde finansiering til projekter, som vurderes at kunne bidrage til virksomhedens fortsatte vækst. En almindelig kreditvurdering af virksomheden kommer, som altid, til at indgå i behandlingen af låneansøgninger med InnovFin-garanti.

Læs mere om InnovFin

Vil du høre mere om, hvad vi kan gøre for din virksomhed?

Ring til os på

34 79 00

... eller send en besked