BankNordik- legatet tildeles Aviaaja og Ilannguaq

To gange årligt bliver BankNordik-legatet på 25.000 kr. tildelt to grønlandske studerende. Legatet skal ses som en økonomisk hjælp under studiet og kan være med til at gøre hverdagen som studerende lidt lettere.

For nylig blev BankNordik-legatet tildelt Aviaaja Petersen og Ilannguaq Kristensen, der begge er i gang med en videregående uddannelse.
Aviaaja læser til dyrlæge på Københavns Universitet, og ved siden af studiet arbejder hun på en tanddyreklinik, hvor hun assisterer dyrlægerne, og får god mulighed for at samle erfaring.

Ilannguaq er i gang med introkursus til maskinmesteruddannelsen. Han er optaget på det første grønlandske hold, der tager maskinmesteruddannelsen i Grønland. Han starter den teoretiske del af uddannelsen i august i år i Sisimiut.

“Formålet med BankNordik-legatet er at opmuntre unge mennesker til at uddanne sig og dermed understøtte deres personlige og faglige udvikling. En god uddannelse er en værdifuld investering, der giver bedre jobmuligheder på sigt, og en veludannet befolkning gavner desuden hele samfundet. Vi håber, at vores økonomiske bidrag kan gøre hverdagen en smule lettere for de studerende, og at vi samtidig kan være med til at forbedre rammerne for udviklingen af det grønlandske samfund,” siger René K. Sørensen, privatkundedirektør i BankNordik.

Fristen for at søge legatet næste gang er den 16. september 2022. Hvis man tidligere har søgt legatet og fået afslag, er man meget velkommen til at sende en ansøgning igen.