Et budget ligger på et bord sammen med en kuglepen og en lommeregner

God udvikling i 3. kvartal

I dag offentliggøres regnskabstallene for 3. kvartal. Kvartalet har været præget af vækst i både indlån og udlån.

Resultatet før skat for den grønlandske del af forretningen er 27 mio. kr., hvilket er en stigning på 29% siden samme periode sidste år. De gode takter skyldes blandt andet stigende styrings- og markedsrenter samt øget kundeaktivitet i form af vækst i både indlån og udlån.

”Vi er meget tilfredse med at præsentere solide resultater for tredje kvartal, og vi er i særdeleshed tilfredse med at se, at vores kunder, både husholdninger og virksomheder, i overvejende grad har en robust og sund økonomi i et år med rentestigninger og stigende priser. Vi ser et særdeles godt potentiale for fortsat vækst i Grønland”, siger Turið F. Arge, adm. direktør.

 

Stigning i udlån og indlån

Siden samme periode sidste år er både udlån og indlån steget markant. Året har ligeledes været præget af rentestigninger, som har resulteret i, at det er blevet dyrere at låne penge, men samtidig er det blevet mere attraktivt for kunderne at spare op med rente.

”I takt med at renten er steget, har flere kunder valgt at sætte pengene på en opsparingskonto med god rente. På den måde kan kunden få mere for sine penge. Oplysning om de fordelagtige indlånsrenter er også en integreret del i vores rådgivning, så kunden kan få fuldt overblik over sine indlånsmuligheder, der er væsentligt anderledes i dag end for bare et år siden”, siger Turið F. Arge, adm. direktør.

Selv om renterne er steget markant i år, er der intet, der tyder på, at udvikling vil fortsætte med samme intensitet som hidtil i år. Desuden er udsigterne for resten af året overvejende gode, både for kunderne og for forretningen.

 

Regnskabet i hovedtræk

  • Resultatet før skat var 271 mio. kr.
  • Driftsresultatet før nedskrivninger var 202 mio. kr.
  • Nedskrivninger på udlån blev tilbageført for 15 mio. kr.
  • Driftsresultatet udgjorde 217 mio. kr.
  • Bankens udlån udgjorde 8,8 mia. kr.
  • Bankens realkreditlån udgjorde 2,6 mia. kr.
  • Bankens indlån udgjorde 8,6 mia. kr.
  • Solvensen, inklusive NEP-kapital var 30,2%
  • Ledelsen forventer et nettoresultat i intervallet 260-290 mio. kr. for 2023

 

Yderligere oplysninger

Turið F. Arge, adm. direktør, tel: +298 230 678

Læs mere her