filialen Nuuk med et bjerg i baggrunden.

BankNordik ændrer navn

BankNordik-koncernen skifter i dag navn til Føroya Banki (Færøernes Bank), men datterselskaberne samt afdelingen i Nuuk beholder deres navne. Ændringen har derfor ingen betydning for vores kunder i Grønland, og afdelingen i Nuuk vil fortsat hedde BankNordik, indtil et navneskift finder sted senere i år.

BankNordik blev – under det daværende navn, Føroya Banki – grundlagt i 1906. Efter at have opkøbt filialer i Danmark og i Grønland valgte banken i 2010 at ændre navn til BankNordik, som blev vurderet et mere passende navn til bankforretningen i de tre lande. I 2021 blev den danske del af forretningen solgt, og banken har siden og vil fortsat fokusere på det færøske og grønlandske marked.

”Både bestyrelsen og ledelsen er enige om, at tiden nu er kommet til at finde det gode, gamle navn, Føroya Banki, frem igen, som stadig lever blandt mange færinger. På samme måde, som Føroya Banki er et mere personligt navn for vores forretning på Færøerne, vil vi ligeledes finde et mere personligt og unikt navn til vores forretning i Grønland. Senere i år vil vi præsentere en spændende navnekonkurrence i Grønland, som alle er velkomne at deltage i”, siger Turið F. Arge, administrerende direktør.

 

Vi har brug for din hjælp

I maj måned afholder vi en spændende navnekonkurrence, hvor alle i Grønland har mulighed for at indsende deres bud på, hvad BankNordik skal hedde i fremtiden. Uanset om du er ung eller gammel, er kunde hos os eller ej, eller uanset hvor i landet du bor, så er du meget velkommen til at deltage. Mere information om konkurrencen kommer senere.

”Vi er stolte af vores forretning i Grønland – vi har tilgang af nye kunder hvert år samt kompetente og meget erfarne medarbejdere, hvor mange af dem har været i banken, siden vi startede i 2010. BankNordik er et godt navn og har fulgt os i mange år, men vi har samtidig et stærkt ønske om at finde et helt unikt navn, som passer til vores grønlandske afdeling, vores dygtige medarbejdere og vores mange kunder”, siger Turið F. Arge, adm. direktør.

 

Den formelle ændring

Formelt set ændres koncernnavnet til Føroya Banki, mens datterselskaberne, Trygd, Skyn og NordikLív, beholder deres navne, og afdelingen i Grønland vil frem til navneskiftet senere i år fortsat hedde BankNordik.

Hvis du har spørgsmål til ændringen eller til noget helt andet, så er du altid velkommen til at kontakte os.