Industrifiskere holder pause i arbejdstiden.

Uden job

Uanset om du har været arbejdsløs i en længere periode, eller du netop har mistet dit job, så kan det – ud over at være hårdt rent mentalt – også have en stor betydning for din økonomi at gå ledig.

Måske behøver du på den korte bane ikke at foretage så mange ændringer i din hverdag og økonomi. Er der behov for større ændringer, så er der heldigvis en del, du kan gøre:

Kontakt banken og lad os sammen gennemgå dit budget

Vi kan hjælpe dig med at regne på, hvordan dit budget kan hænge sammen ved en indtægtsnedgang. Inden mødet med os så kig på dine udgifter og overvej hvilke muligheder du har for at justere på de forskellige budgetposter.

Læg en plan – både på den korte og den lange bane

Der er selvfølgelig stor forskel på, om du går ledig i en kort periode mellem to jobs, eller om du er langtidsledig. Men selvom man ikke skal tage sorgerne på forskud, så råder vi alligevel til, at du laver både en kort- og en langsigtet plan for din økonomi, hvis du bliver ledig.

På kort sigt kan du måske nøjes med at skrue på nogle mindre ting i budgettet som f.eks. udgifter til abonnementer, magasiner, fastfood og cafébesøg, opsparinger der kan sættes i bero i en periode etc.

På længere sigt kan det være nødvendigt at gå lidt mere drastisk til værks og tage udgifter til bolig og bil, som typisk er de store ”pengeslugere” i privatøkonomien, under lup. Måske har din partner mulighed for at tjene mere på sit job, eller afdrag på lån kan sættes i bero i en periode.

Læs mere her

En kvinde sidder ved et skrivebord med sin computer og taster på en lommeregner

Styr på budgettet

Et par står udenfor med en paraply i regnvejr.

Når økonomien driller

En mandlig og en kvindelig studerende taler sammen om en bog

Gode råd til jobansøgningen 


En blå baggrund

Skal vi se på din økonomi?

Kontakt os og hør mere