En brudebuket ligger på bænken i kirken ved siden af brudeparret

Få mest ud af bryllupsbudgettet

Brudekjole, lokaler, transport fra kirken, invitationer osv. Der er mange ting at holde styr på, når kirkeklokkerne ringer – men hvordan får I mest ud af jeres penge og får råd til det bryllup, I drømmer om?

Her får I nogle ideer til hvordan drømmebrylluppet kan blive en realitet.

Hvad er de tre vigtigste ting?
Først og fremmest kan det være en god ide, at sætte jer ned sammen og finde ud af hvad der er de tre vigtigste ting for jer. Hvad vil I ikke gå på kompromis med, og hvad betyder mindre for jer? Er det vigtigst at brylluppet bliver holdt det rigtige sted, eller er det vigtigst at få så mange gæster med som muligt?
 
Når I ved, hvad der er vigtigst for jer, kan planlægningen af drømmebrylluppet begynde – og gerne i god tid!
Indhent flere tilbud

Hvad enten det gælder maden, tøjet eller noget tredje, kan det være en god ide at bruge lidt ekstra tid på at forhøre sig om prisen forskellige steder.

Har I f.eks. set en lækker menu ét sted, kan I med fordel ringe til andre steder og høre, om de kan tilbyde en lignende menu til en bedre pris. Det samme gælder hvis du finder brudekjolen - prøv at undersøge hvor den er billigst.

Nationaldragten

Nationaldragter kan være en bekostelig og tidskrævende affære – og især hvis du ønsker at få syet din dragt efter mål, skal man være ude i god tid. Det kan nemlig være en lang proces at med at indhente de forskellige skindtyper og at sy perlerne. En mulighed er også at leje nationaldragten og kamikker hos nærmeste systue.

I dag er det populært at bære nationaldragten ved vielsen og derefter skifte til brudekjole og jakkesæt om aftenen.

Brudekjole og tilbehør

Når det kommer til brudekjole og tilbehør til den store dag, er mulighederne mange, og der kan være stor forskel på hvor mange penge den enkelte er villig til at bruge på det.

En mulighed er at leje sin brudekjole, hvilket i de senere år er blevet mere populært. Vil du derimod gerne beholde din brudekjole som et minde om dagen, kan det være værd at holde øje med udsalg. Mange brudekjolebutikker holder jævnligt udsalg for at få plads til de nye kollektioner.

Tilbehør til kjolen hører sig også til, og det kan oftest være tillokkende bare at købe det hele i samme butik som kjolen. Mange hjemmesider som f.eks.b eBay, etsy.com osv. forhandler imidlertid tilbehør til en brøkdel af brudebutikkernes priser.


Invitationer

Intet bryllup uden gæster, og det kræver naturligvis en invitation. Her kan det være en mulighed at være kreativ og lave dem selv og købe materialerne på nettet, hvor der ofte kan være en del at spare.

I kan også vælge at lave invitationerne på computeren og sende dem ud via mail. På den måde får gæsterne invitationen med det samme, og I sparer portoen.

Dans hjemme på stuegulvet

Brudevalsen er en fast tradition ved bryllupper, men det kan for de fleste være en udfordring at kende trinnene uden lidt øvelse først. Brudevalsundervisning kan hurtigt blive en bekostelig affære og løbe op i et par tusinde kroner.

Så hvorfor ikke flytte danseundervisningen ind på stuegulvet med hjælp fra en video, der ofte kan erhverves for et par hundrede kroner?

Brug jeres netværk

Drømmer I om at køre i en flot bil fra kirken, men synes alligevel at det er en del penge at bruge på det? Så kan det være en ide at forhøre sig hos venner og familie om I må låne deres lækre bil til anledningen.

Det samme gør sig gældende, når det kommer til hår, negle og makeup – måske I kender én, der vil gøre det gratis eller til en billig penge.

Har I planer om at invitere til kaffemik efter vielsen, vil det være en god ide at spørge venner og familie, om hjælp til at bage en kage eller lave lidt mad. Så kan I både spare tid og penge.

Når dagen skal foreviges

”Et billede siger mere end tusind ord”, men tusindvis af kroner kan det også hurtigt koste, når den store dag skal foreviges. Her kan det igen være en ide at forhøre sig hos venner og familie, om enten de eller nogen de kender er gode til at fotografere.

Som supplement til de mere professionelle billeder kan I lægge engangskameraer på bordene eller oprette en Dropbox-mappe, hvor jeres gæster kan uploade billeder fra dagen.

Andre har også læst

En kvinde sidder ved et skrivebord med sin computer og taster på en lommeregner

Få styr på budgettet

To kunder sidder ved siden af hinanden og snakker med en kunderådgiver på den anden side af bordet.

Økonomien i ægteskabet

Et par står tæt og kigger smilende på hinanden,

Kundeprogram

Nordik

Jo mere du samler, jo flere fordele

Vil I høre mere om, hvad vi kan gøre for jer?

Ring til os på

34 79 00

... eller send en besked