En ung fyr er på arbejde i en souvenirshop og hjælper en kunde.

Studiejob

Som studerende bruger du naturligvis en stor del af din tid på uddannelsen. I eksamensperioder kan arbejdsbyrden tilmed være så stor, at det kan være svært at finde tid til at passe et studiejob eller deltage i sociale aktiviteter.

Alligevel kan det være en god idé at supplere eventuel uddannelsesstøtte med et studiejob – det har i hvert fald mindst to store fordele: Det er en god økonomisk hjælp til at få enderne til at hænge sammen sidst på måneden, og det ser også rigtig godt ud på dit CV.

Et studiejob kan nemlig have stor betydning for din kommende karriere, idet du får afprøvet at omsætte teori til praksis, får værdifuld arbejdserfaring samt mulighed for at øge dit netværk. Sidstnævnte kan have stor betydning, når du skal finde dit første job efter studiet.

Studiejob og uddannelsesstøtte/SU

Som studerende i Grønland kan du søge uddannelsesstøtte. Der er ikke nogen grænse for, hvor meget du må tjene med B-indkomst i Grønland, f.eks. via et studiejob, hvis du får uddannelsesstøtte.

Hvis du læser i Danmark, kan du søge dansk SU. Når du får SU, er en af betingelserne, at du ikke tjener for meget ud over din SU. Det beløb, du må tjene, kaldes også for fribeløbet. 

Gode råd til jobansøgningen

Hvis du leder efter et studiejob, så læs vores gode råd her til, hvordan du skriver en ansøgning.

Læs også

En pige er ude i blæsevejr og får vind i håret så det dækker hele hendes ansigt.

Kundeprogram

NordikSolo

Til dig mellem 18 og 28 år

En kvinde i en rød trænings top, set forfra, løber en tur på gaderne i København.

Studerende i Danmark

Et ungt par er ved at renovere lejlighed

Flytte hjemmefra

Legetøjsbil og stakke af mønter

Billån

Skal vi se på din økonomi?

Ring til os på

34 79 00

... eller send en besked