En ung kvinde står udenfor i den grønlandske natur.

Studerende

Når du har valgt at tage en uddannelse, laver du samtidig en god investering i din fremtid.

Studietiden er fyldt med spændende udfordringer, og som studerende har du sikkert meget andet at bruge tiden på end din økonomi – men en dårlig økonomi kan komme til at fylde alt for meget og give mange bekymringer. Derfor har vi samlet en række gode råd til dig, som er studerende.

Gode råd til dig som er studerende

Uddannelsesstøtte

Uddannelsesstøtten er forskellig alt efter, hvilken uddannelse du tager, om du er under eller over 18 år og om du studerer i Grønland eller i udlandet. Læs mere på www.sullissivik.gl  

Læg et budget

Det er er vigtigt at have styr på din økonomi, så du ikke står uden penge sidst på måneden. Her kan et budget være en rigtig god hjælp til at give dig det nødvendige overblik over

  • dine indtægter (uddannelsesstøtte/SU, løn, boligstøtte m.m)
  • dine faste udgifter (f.eks. husleje, varme, telefon, fitness og forsikringer)
  • dine variable udgifter (tøj, mad, to-go kaffen og lign.)

Du kan bruge vores budgetskema til at komme i gang. Når du har indtastet alle måneders indtægter og udgifter, kan du øverst til højre i skemaet se, hvor mange penge du skal overføre til din budgetkonto hver måned. Så får du fordelt alle udgifter over året og bliver ikke overrasket, når der kommer en stor regning. På den måde får du kontrol over dine penge – og ikke omvendt.

Få et studiejob

Et studiejob er både en god økonomisk hjælp til at få enderne til at hænge sammen sidst på måneden, samtidig med at det ser godt ud på dit CV. Et studiejob kan nemlig have stor betydning for din kommende karriere, idet du får afprøvet at omsætte teori til praksis, prøvet kræfter med arbejdslivet samt mulighed for at øge dit netværk. Sidstnævnte kan have stor betydning, når du skal finde dit første job efter studiet.

Spar op

Du har muligvis ikke råd til at spare meget op, mens du er under uddannelse, men som bekendt gør mange bække små en stor å. Har du f.eks. mulighed for at spare 250 kr. op om måneden, bliver det til 3.000 kr. + renter på et år. Det kan være et godt udgangspunkt for en rejse, opsparing til udbetaling på egen bolig eller noget helt tredje.

Prøv vores opsparingsberegner og se hvor meget og hvor længe, du skal spare op, for at nå et bestemt beløb.

Lav en madplan og køb fornuftigt ind

Hvis du er flyttet hjemmefra, så lav en madplan for den kommende uge og køb ind til hele ugen. Det er også en god idé at tænke de samme råvarer ind i flere retter. Så undgår du dyre impulskøb og kan spare penge ved at købe stort ind.

Får du nok vitamin-N?

Til tider kan det være hårdt at være studerende...og det skal det også være. Dog er det også vigtigt at have det sjovt og få nok vitamin-N*, mens du er studerende.

*Vitamin-N = Vitamin-Nydelse

Læs også

Budget med smartphone-lommeregner, kuglepen og et BankNordik kort.

Styr på budgettet

En kvinde i en rød trænings top, set forfra, løber en tur på gaderne i København.

Studerende i Danmark

Et ungt par er ved at renovere lejlighed

Flytte hjemmefra

En pige er ude i blæsevejr og får vind i håret så det dækker hele hendes ansigt.

Kundeprogram

NordikSolo

For dig mellem 18 og 28 år

Du kan også ringe til os

34 79 00