En mand og en dame skriver notater post-it sedler ved et møde

Ny virksomhed – fra idé til virkelighed 

Har du en god idé, som du kunne tænke dig at føre ud i livet? Og brænder du for at opnå resultatet? Så har du et godt udgangspunkt for at flytte den gode idé fra tanke til handling og blive iværksætter med egen virksomhed.

Spændende og krævende

Den rette indstilling, drivkraft og vilje er essentiel, hvis du skal lykkes som iværksætter. Men det kræver lidt mere – både personligt og økonomisk. Du bliver din egen direktør, men må forberede dig på, at arbejdstiden ikke bliver fra 8-16. Ofte er det nødvendigt at bruge det meste af din tid på projektet, hvilket kan betyde mindre overskud til familie, venner og fritidsaktiviteter.

Det økonomiske

At være selvstændig kan være en udfordring rent økonomisk, da størrelsen på næste måneds indtægt ikke altid er kendt. Kommer du fra en arbejdsplads med fast løn og gode vilkår, kan iværksætterlivet med økonomisk uvished give søvnløse nætter.

De fleste idéer om iværksætteri skal udvikles til konkrete og detaljeret beskrevne planer, inden de er modne nok til at få finansiering. Her er grundig research og forberedelse alfa og omega.

Selskabsform

Når du skal stifte din egen virksomhed, skal du beslutte, hvilken selskabsform der passer bedst til dig og din virksomhed. Skal du stifte en enkeltmandsvirksomhed, et anpartsselskab eller et aktieselskab?

Startkapitalen er forskellig, alt efter hvilken selskabsform du vælger. Du kan læse mere om bl.a. startkapital og gældende regler på sullissivik.gl 

Mand sidder med sin laptop og skriver.

Forretningsplan

Når du skal lave en forretningsplan, er det nemmest at bruge en skabelon. På hjemmesiden hos Greenland Business kan du downloade en skabelon og en vejledning til en forretningsplan.

Lav en forretningsplan

Når du kender dit finansieringsbehov og har dannet dig et overblik over, hvad du har mulighed for at investere i virksomheden af anlæg og penge, kan du udarbejde en nøjagtig forretningsplan. Forretningsplanen er, ud over at være et godt arbejdsredskab, en forudsætning for dialogen med potentielle investorer.

En forretningsplan er en beskrivelse af virksomheden og en plan for, hvordan du har tænkt dig at drive og udvikle den. Den er selve manuskriptet for virksomheden, og giver dig et klart overblik og mål for virksomheden. Forretningsplanen gør det også nemmere for andre at forstå, hvad du arbejder med, og hvilke mål du har for virksomheden.

Forretningsplanen bør indeholde informationer om f.eks. finansiering, struktur, salg, markedsføring og muligheder for udvikling.

Er du i tvivl om, hvordan du bedst kommer i gang, er du altid velkommen til at kontakte os.

En kvinde holder en præsentation med en skærm i baggrunden.

Rådgivning og finansiering

Den første investering i virksomheden komme ofte fra egen opsparing eller fra venner og familie, som ser muligheder i projektet.

En mand har sin netbank fra BankNordik åben på computer, tablet og smartphone

Netbank til din virksomhed

Med Netbank får du gode muligheder for selvbetjening, og du kan nemt tage dig af din virksomheds bankforretninger, når det passer dig.

En industriarbejder reparer et net

Vækst i virksomheden

Går du med planer om at udvide din virksomhed, er der gode råd at hente her.

En mænd sidder med ryggen til og kigger på computer.

Tænk på din pension

Det er vigtigt, at du som iværksætter sparer op til din pension og gør dig nogle tanker om, hvilken tilværelse du ønsker som pensionist.

Vil du høre mere om, hvad vi kan gøre for din virksomhed?

Ring til os på

34 79 00

... eller send en besked