Forårsblomster står i højt græs

Historie

BankNordik blev – under sit daværende navn, Føroya Banki – grundlagt d. 2. februar 1906, da Landmandsbanken (nu Danske Bank) valgte at etablere en bank på Færøerne. Først i 1932 kom den første konkurrerende bank, Sjóvinnubankin, til.

Som et resultat af den økonomiske krise på Færøerne 60 år senere blev The Financial Fund of 1992 ejer af både Føroya Banki og Sjóvinnubankin, der blev sammenlagt under navnet Føroya Banki. Efter fusionen var forsigtig risikostyring kernen i Føroya Bankis strategi, og banken fokuserede på at skabe balance mellem en optimering af omkostningsstrukturen og opretholdelse af sin stærke serviceydelse.

Resultatet blev en reduktion i både antallet af afdelinger og det totale omkostningsniveau, og allerede samme år blev banken igen profitabel og har siden leveret støt stigende resultater.

En mand i jakkesæt tegner grafer for aktierkurser op

Vækstrategi 2005

I 2005 implementerede BankNordik en ny vækststrategi, hvormed bankens administration og filialnet gennemgik en effektiv optimerings- og rationaliseringsproces, der blev indført en dynamisk medarbejderudvikling og bankens image blev moderniseret.

Kombineret med et solidt økonomisk fundament, var forudsætningen for at udvide koncernens geografiske og bankmæssige markedsområde hermed skabt, og BankNordik kunne derfor øge aktiviteterne til Danmark, Grønland og Island, bl.a. med opkøb af tolv afdelinger fra Sparbank i 2010. I 2011 overtog BankNordik endvidere de sunde dele af Amagerbanken, og kunne dermed byde 100.000 kunder velkommen i banken.

Strategisk sporskifte i 2016
I 2016 blev det islandske forsikringsselskab Vørður solgt, de danske erhvervskundeaktiviteter blev afviklet til fordel for privatkundeforretningen og bankens filialsupport blev konsolideret. Resultatet er en mere forudsigelig forretning, der med en solid base på Færøerne har som målsætning at udnytte vækstmuligheder på Færøerne og i Grønland.

Således er BankNordik i dag en moderne full-service bank med privat- og erhvervskundeaktiviteter på Færøerne og Grønland samt forsikrings- og ejendomsmæglerforretning på Færøerne. BankNordik er børsnoteret på Nasdaq Copenhagen.

Regndråber laver ringe i vandet

Mission, vision og værdier

Læs mere om koncernens mission og værdier.

Grafer for aktiekurserne går op og ned foran stabler af mønter

Regnskaber

Her kan du downloade koncernens regnskabsrapporter.

Vil du høre mere om, hvad vi kan gøre for dig?

Ring til os på

34 79 00

... eller send en besked