En industriarbejder reparer et net

Vækst i virksomheden

Går du med planer om at udvide din virksomhed, er det er en forudsætning, at du starter med at orientere dig om, hvor der er de bedste muligheder for vækst. Er der mulighed for yderligere vækst på hjemmemarkedet, eller er det nødvendigt at gå internationalt? Skal produktet eller servicen udvikles, eller er der et behov for at tilbyde andet eller mere, end det du allerede har på markedet?

Vækststrategi

Det kan være fristende at vælge en vækstmulighed med stort potentiale frem for en mulighed med et mindre potentiale. Men måske står potentialet ikke mål med den risiko og investering, som er nødvendig....og vækstmuligheden vil derfor vise sig at være for dyr og tidskrævende at nå i mål med. 

Derfor kan det være en fordel at fokusere på den mulighed, der kræver mindst rent økonomisk, og som ikke er så vanskelig at gennemføre. Hvad der i sidste ende vil være den bedste løsning for dig vil være individuelt – det kommer an på både din virksomhed og markedet, du befinder dig i.

To nyfisket helleflyndere.

Eksport

Skal din virksomhed eksportere til udlandet for at skabe vækst, bliver du nødt til at sætte dig ind i lokale forhold for det pågældende marked og omkring international handel generelt. 

Budget og vækstplan

Når du har truffet beslutningen om, hvad der er bedst at fokusere på for at skabe vækst, er det vigtigt at have et nøjagtigt budget og vækstplan for, hvordan du får det til at ske. Du kan med stor fordel lægge såvel en kortsigtet som en langsigtet plan for væksten.

  • I den kortsigtede plan kan du belyse nogle fremskridt og mål, som du ønsker at opnå inden for f.eks. 6 måneder
  • I den langsigtede vækstplan bør indholdet være en overordnet plan for den fremtidige vækst

Administrative opgaver

For en lille virksomhed kan det være de små ting, der fylder meget. Som leder i en mindre virksomhed må du måske tage dig af mange af de administrative opgaver, som er nødvendige for at drive virksomheden i det daglige. Det kan gøre det svært at fokusere på at skabe vækst.

I dette tilfælde kan det være en fordel, hvis andre har mulighed for at tage sig af de administrative opgaver – i hvert fald i en periode, så du kan arbejde målrettet med at skabe vækst i virksomheden.

En række tromler med nylonreb

Gode råd til vækst

  • Sørg for at økonomien hos virksomheden er i orden. Den nødvendige betalingsevne er f.eks. afgørende for at opnå vækst
  • Brug dit netværk. Snak med andre som har været i samme situation som dig
  • Hav en nøjagtig plan for hvordan væksten skal foregå – både i forhold til produktion, salg, markedsføring og finansiering
  • Prioriter at have tilstrækkelig tid til at fokusere på dét som kan skabe vækst.
  • Sørg for at have medarbejdere, som har modet og den rette indstilling til at nå målet sammen med dig
  • Få hjælp til opgaver som fylder meget, men som ikke er nødvendige for det arbejde, som skal udføres i forhold til væksten
  • Evaluér løbende og hav altid fingeren på pulsen, så du har mulighed for at lave justeringer

Den rette finansiering

Den rette finansiering, når virksomheden skal skabe vækst, kan sammensættes af flere dele. Vi kan selvfølgelig hjælpe med rådgivning og tilbyder både driftsfinansiering og anlægsfinansiering.

Sommetider kan det dog være nødvendigt at kombinere finansieringsmulighederne fra banken med andre muligheder. Det kan f.eks. være finansieringsløsninger, hvor forskellige fonde og investeringsforeninger også er en del at vækstprojektet. Kontakt os så vi kan hjælpe dig med at sammensætte den rette løsning til dit behov.

Læs også

Et kunde møde set oppe fra.

International handel

Vores eksperter inden for Trade Finance kan hjælpe dig med at sikre virksomhedens handel med udlandet.

En mand sidder foran sin computer og betaler online med sit kort

Betalinger

Vi tilbyder alle de produkter, som du har brug for til at varetage din virksomheds daglige betalingsformidling.

En mand har sin netbank fra BankNordik åben på computer, tablet og smartphone

Internationale betalinger

Ved handel med udlandet har din virksomhed brug for enten at overføre eller modtage penge fra udlandet.

En bunke danske pengesedler

Driftsfinansiering

Driftsfinansiering er til virksomhedens daglige drift, dvs. finansiering af eksempelvis vareindkøb, lønninger, produktion og husleje

Vil du høre mere om, hvad vi kan gøre for din virksomhed?

Ring til os på

34 79 00

... eller send en besked