En kvinde holder en præsentation med en skærm i baggrunden.

Rådgivning og finansiering

Er du iværksætter, er det højst sandsynligt idéen og drømmen om egen virksomhed, der er din drivkraft. Det er næppe bogholderi, afgifter, forsikringer og lignende, som motiverer dig.

Hjælp til det praktiske

Det er dog vigtigt, at alle de praktiske og administrative forhold er på plads. Det kan få alvorlige konsekvenser for dig og din virksomhed, hvis der ikke er orden i tingene. Hvis dette ikke er en opgave, som du ser dig selv udføre, er det en god idé at søge råd og vejledning hos en revisor.

Et kundemøde med kaffe og plante på bordet.

Gode råd når du skal stifte virksomhed

  • Hav en opsparing til at indskyde som den første investering i virksomheden
  • Hav en nøjagtig handlingsplan som redegør for dine mål, og hvordan du har tænkt dig at nå dem
  • Spørg om hjælp og rådgivning når der er behov for det, og brug dit netværk til at sparre med
  • Hold regnskab over indtægter og udgifter, så du altid har et overblik over virksomhedens økonomiske situation
  • Forbered dig grundigt inden mødet med potentielle investorer. Det er ikke nok at have en god idé – du skal også kunne vise, at du har et bæredygtigt projekt med gode muligheder for vækst

Finansiering og støtteordninger

Den første investering i virksomheden kommer ofte fra egen opsparing eller fra venner og familie, som ser muligheder i din idé, og som ønsker at støtte dig og dit projekt. Finansiering fra banken kommer oftest efter et stykke tid, når virksomheden har udviklet sig og vist sit potentiale.

Grønlandske virksomheder har mulighed for at søge om støtte fra Vækstfonden. Det kan f.eks. være i form af en vækstkaution som sikkerhed for bankens, eller andre finansieringsinstitutters, finansiering til din virksomhed. Du kan læse om andre muligheder for hjælp og finansiering på Vækstfondens hjemmeside.

Greenland Business administrerer flere ordninger for Naalakkersuisut. En af disse er den såkaldte Klippekort-ordning, som giver støtte til professionel konsulentbistand. Klippekortet dækker 100 % af udgifterne op til det bevilgede beløb, maks. 25.000 kr.  Klippekortet er en blandt flere muligheder, der tilbydes grønlandske iværksættere. På Greenland Business hjemmeside får du et overblik over øvrige muligheder.

Nyttige links:

En mand og en dame skriver notater post-it sedler ved et møde

Ny virksomhed

Gode råd til dig, som skal i gang med opstart af virksomhed.

En industriarbejder reparer et net

Vækst i virksomheden

Går du med planer om at udvide din virksomhed, er der gode råd at hente her.

En mand har sin netbank fra BankNordik åben på computer, tablet og smartphone

Netbank til virksomheden

Med Netbank får du gode muligheder for selvbetjening, og kan nemt tage dig af din virksomheds bankforretninger, når det passer dig.

Fire reporter ligger samlet nede på et gulv.

Driftsfinansiering

Driftsfinansiering handler om virksomhedens daglige drift, f.eks. finansiering af vareindkøb, lønninger, produktion og husleje.

Vil du høre mere om, hvad vi kan gøre for din virksomhed?

Ring til os på

34 79 00

... eller send en besked