Rentestigning forude

På et møde i den europæiske centralbank (ECB) den 21. juli blev det besluttet at hæve renten med 0,5%-point. Rentestigningen skete som forventet og med henblik på at dæmpe inflationen, der har været stigende det seneste år. I kølvandet på udmeldingen fra ECB har den danske nationalbank meddelt, at den tilsvarende hæver renten, hvilket medfører, at BankNordik i løbet af de næste måneder også vil hæve både indlånsrenter og udlånsrenter.

“Renteændringen betyder, at renten på alle indlån og udlån med variabel rente stiger. Det bliver lidt dyrere at låne penge, mens der til gengæld skal betales mindre i negativ rente af kundernes indestående i banken,” siger Árni Ellefsen, adm. direktør i BankNordik.

For privatkunder vil indlånsrenter stige med op til 0,5%-point p.a., mens udlånsrenter stiger med 0,4%-point p.a. pr. 5. oktober. Dog hæves renten for boliglån den 7. november. For erhvervskunder vil indlånsrenterne stige med op til 0,3%-point p.a., mens udlånsrenter vil stige med 0,5%-point p.a. pr. 5. september.