Sommerhuse i klitter med dannebrog hejst i flagstængerne

Køb af sommerhus i Danmark

Går du og drømmer om eget sommerhus i Danmark, hvor du kan tilbringe ferierne, så er det en god idé at gøre dig nogle tanker om bl.a. beliggenhed, økonomi og ønsker til sommerhuset, inden du for alvor går i gang med at lede efter drømmehuset.

Læs mere her og få vores bud på, hvad du bør overveje.

Efterfølgende kan vi hjælpe dig med en beregning på, hvilken betydning et sommerhuskøb vil få for din samlede økonomi.

Beliggenhed

De fleste vil selvfølgelig helst bo med udsigt til havet, men det er forbundet med større udgifter. Derfor er det en god idé at gøre op med dig selv, hvor langt væk fra stranden, skoven, vennerne eller byen, du er villig til at bo. Overvej også hvor tæt huset skal være på strand, indkøb og offentlig transport. Og om huset må ligge i et tæt bebygget sommerhusområde, eller du skal have ro og plads omkring huset.

Der er en del prestige forbundet med visse postnumre. Overvej derfor et sommerhus i postnummeret ved siden af det mest populære. Ofte er der meget lidt forskel på områdernes muligheder og kvalitet, mens der kan være store udsving i prisen på sommerhusene.

Hvilke ønsker har du til sommerhuset?

Overvej hvad sommerhuset skal bruges til. Hvor stort skal huset være og hvor mange sovepladser er der behov for? Og skal huset kunne bruges til udlejning?

Forbedringer og vedligeholdelse

Et sommerhus kræver vedligeholdelse – og det koster både tid og penge. Græsset skal slås, hækken klippes og træværket males. Så tænk dig derfor godt om, når du vælger hus – skal det være nyt eller gammelt og skal grunden/haven være en naturgrund eller fyldt med bede og blomster.

Hvert forår skal huset klargøres og om efteråret lukkes ned til vinteren - læs de gode råd fra Bolius.dk her.

Inden du køber, kan du med fordel alliere dig med en uvildig rådgiver eller håndværker. Specielt ved ældre sommerhuse er det vigtigt at danne sig et realistisk overblik over vedligeholdelsesomkostninger. Små udgifter til forbedringer kan være penge givet godt ud, men du må ikke lade det tage overhånd. Det er generelt en god idé at have en med på råd ved huskøb, så du ikke overser store fejl pga. boligforelskelsen.

Hvis du vil bygge nyt

Det er selvfølgelig også muligt at bygge et helt nyt sommerhus. Her kan du gøre dig de samme overvejelser, som er nævnt ovenfor, og derudover er der hele spørgsmålet omkring finansiering, lokalplaner og regler for byggeri i det område, hvor du gerne vil bygge.

Læs også

To drenge løber i vandkanten på stranden

www.banknordik.dk

Læs mere om køb af sommerhus

En lommeregner ligger på et bord blandt mursten

Lån til bolig

Flere farverige huse på en bakke.

Købe bolig

To kunder sidder ved siden af hinanden og snakker med en kunderådgiver på den anden side af bordet.

Ikke allerede kunde?

Læs om at være kunde i BankNordik

En blå baggrund

Få rådgivning der er til at forstå

Kontakt os og hør mere