Par ser på tegning af køkken nybyggeri

Hvilken bolig skal I vælge?

Flytter I sammen i én af jeres nuværende boliger – eller skal I finde en helt ny, fælles bolig? Hvis sidstnævnte er tilfældet, så vær opmærksom på, at det kan være svært at få ”kabalen til at gå op”, sådan at I kan flytte ud af hver jeres bolig og ind i den nye fælles uden at have dobbelt husleje i en periode – husk at tage højde for dette i jeres budget.

Skal I finde en ny bolig, skal I ligeledes beslutte, om I skal købe en ejerbolig eller en andelsbolig, eller om en lejebolig er mere rigtig for jer. Mange ting spiller ind. En god idé er dog især at kigge på, hvor længe I forventer at blive i boligen – hvis det er for en begrænset periode, er der f.eks. en risiko for, at I ikke kan tjene omkostninger til ejendomsmægler og lån hjem igen, hvis I vælger en ejerbolig. I sådan et tilfælde vil en lejebolig måske være mere egnet.

Vælger I at flytte ind i en af jeres bestående boliger, skal I tage højde for, om der er tale om en ejer- eller lejebolig:

Hvis du flytter ind i kærestens ejerbolig, kan I enten beslutte, at du skal betale en rimelig husleje, som fastsættes, så du ikke betaler en masse til en bolig, som du ikke ejer. Det er også en mulighed, at du bliver medejer af boligen og dermed på lige fod med din kæreste skal betale til boligens driftsomkostninger – men til gengæld også får en andel i den friværdi, som eventuelt måtte komme i boligen. I dette tilfælde skal I tale med en boligadvokat om det praktiske og, hvis I ikke er gift, en samejeoverenskomst om fast ejendom. Med en samejeoverenskomst laver I aftaler om f.eks. hvem der skal blive i boligen, opsigelsesfrister, hvordan I fordeler friværdi m.m., hvis I går fra hinanden.

Flytter du ind i din kærestes lejebolig, og kan du ikke få dit navn på lejekontrakten, har du ingen rettigheder til boligen, hvis I går fra hinanden, inden der er gået to år. Har I boet sammen i mere end to år, har du mulighed for at blive boende. Lav evt. en skriftlig aftale om, hvem der har ret til boligen, hvis det skulle gå galt – det er langt nemmere at blive enig, når man ikke står i en konfliktsituation.

Og når I alligevel er i gang med papirarbejdet, så husk også at lave aftale om, hvordan depositum og forudbetalt husleje skal fordeles mellem jer, hvis én af jer flytter.

Andre har også læst

Vil I høre mere om, hvad vi kan gøre for jer?

Ring til os på

34 79 00

... eller send en besked